maanantai 27. helmikuuta 2012

Vadelma-suklaatäytekakku

En ole mikään täytekakkujen suuri ystävä. Varsinkaan niiden kakkujen joissa on vain hilloa ja kermaa välissä. Äitini mielestä täytekakku kruunaa kuitenkin kahvipöydän ja se on sinne tietenkin leivottava. Kakku oli itseasiassa varsin kokeellinen. Suklaamousse välissä oli uusi tuttavuus, samoin lehtityllän käyttö pursotuksissa, suklaa kuorrute päällä ja sokerimassasta tehdyt ruusut.

Kakun väliin tein suklaamoussen jonka ohje täälläkin on näkynyt. Halusin vastaisuuden varalle tietää miten mousse sopisi kakun väliin ja sopihan se. Kaveriksi tuli vadelmahilloa. Päällä tummastasuklaasta tehty kuorrute kermapursotusten lisäksi.

Olen ollut aina äärettömän huono koristelemaan leipomuksia ja nyt olen todennut, että pakko sitäkin olisi sitten harjoiteltava. En ollut aikaisemmin käyttänyt sokerimassaa joten päätin aloittaa yksinkertaisesta eli ruusuista jotka onnistuivat ensikertalaiselta ihan kiitettävästi. Niiden maalaamiseen kaipaan kyllä rutkasti harjoittelua.. Ainoana välineenä käytin sivellintä jos folioo ja leivinpaperia ei lasketa. Ruusut askartelin leivinpaperin päällä ja muotoilin kaiken käsin. Kuivamaan laitoin folion päälle.






Vadelma-suklaa täytekakku

Valmistus:

HUOM: Kakku kannattaa valmistaa edellis iltana suklaakuorrutteeseen asti. Pursotukset hieman ennen tarjoilua!

1. Valmista ensin pohja ohjeen mukaan. 
2. Valmista suklaa mousse ohjeen mukaan
3. Täytä kakun molemmat välit vadelmahillolla ja sen päälle suklaamoussea.
4. Anna kakun olla kylmässä noin 1-2 tuntia ennen suklaa kuorrutteen laittamista.
5. Valmista suklaakuorrute ja kaada kakun päälle. Levitä tasaiseksi. Suklaakuorrute ei tule reunoille! Ainoastaan kakun päälle. Anna kakun olla kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
6. Pursota kakun reunat mieleisellä tyylillä. 

9 munan täytekakkupohja




Tarvitset:

9 munaa mitattuna lasiin
1/3 osa perunajauhoa + 2/3 vehnäjauhoja mitattuna lasiin saman verran kuin munia
sokeria mitattuna lasiin saman verran kuin kahta edellistä (tai hieman vähemmän)
1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun
voita
korppujauhoja

Kostutukseen
omenamehua

1. Mittaa korkeaan lasiin munat, toisen lasiin saman verran jauhoja ja kolmanteen lasiin saman verran sokeria. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
2. Vatkaa munien rakenne ensin rikki ja lisää sitten sokeria kokoajan vatkaten. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen vaahtoon jauhot kokoajan vatkaten.
3. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan.
4. Paista 175 asteessa noin 45-50min. Tai niin kauan kun kakku on kypsää.
5. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja anna jäähtyä ennen täyttöä
6. Halkaise kakku kolmeen osaan
7. Kostuta kakku omenamehulla

Täytteet

Vadelmahilloa

Suklaamousse

200g tummaa suklaata
1 muna
2 keltuaista
2 valkuaista
2,5 dl kermaa

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Anna hieman jäähtyä
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. Vatkaa kerma vaahdoksi
4. Vatkaa sulaneen suklaanjoukkoon voimakkaasti yksi muna ja 2 keltuaista.
5. Nostele valkuaisvaahto sekaisin suklaan kanssa.
6. Sekoita lopuksi suklaa ja kermavaahto tasaiseksi.
7. Anna jähmettyä kylmässä 1tunti

Suklaakiille


Tarvitset:

100g maitosuklaata
150g tummaasuklaata
1-1,5dl kermaa (voi laittaa osan myös maitoa)

1. Sulata suklaat vesihauteessa
2. Kuumenna kerma kiehuvaksi
3. Vatkaa kuuman kerman joukkoon sulanutta suklaata vähän kerrallaan. Jos seos paakkunee kuumenna lisää kermaa tai maitoa kiehuvaksi ja lisää suklaan joukkoon jolloin se muuttuu taas tasaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti