maanantai 27. helmikuuta 2012

Kinkkuvoileipäkakku

Tästä ohjeesta tuli reilun kokoinen voileipäkakku+yksi pienempi. Itse pääkakku riitti 24 henkilölle.





Kinkkuvoileipäkakku

n. 800g isoa vaaleaa paahtoleipää
n. 800g isoa tummaa paahtoleipää

3-4dl maitoa
1-2 kasvisliemikuutioo

390g sinappikurkkusalaattia

Kinkkutäyte

150g creme fraiche
125g jalostajan kinkkupasteija
400g maustamatonta tuorejuustoa
275g voileipäpikkelssiä
350g ylikypsä saunapalvikinkku
n. 50-70g metwurstia
rouhittua mustapippuria

Paprikatäyte

1-2 keskikokoista paprikaa
400g ruohosipulituorejuustoa
150g creme fraichea
valkopippuria
suolaa
sitruunanmehua
mustapippuria

Kuorrute

600g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaa (voi olla että enemmänkin, kaadoin näppituntumalla)

Valmistus

1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottumelle 4 leivää vaakasuunnassa ja kaksi pysty. (kuva lopussa)
2. Kuumenna 0,5 dl vettä ja liota siihen 1-2 kasvisliemikuutiota ja sekoita neste maitoon.
3. Kostuta leipäviipaleet maidolla. Saavat olla aika kosteita, mutta ei läpi asti
4. Tee metwurstista aivan pientä silppua, samoin kinkusta. Itse käytin tähän sauvasekoittimen mukana tulevaa silppuria.
5. Sekoita kaikki kinkkutäytteet aineet keskenään sekaisin ja mausta pippurilla. Maista. (kuva lopussa)
6. Silppua samoin paprika aivan hienoksi ja sekoita paprika täytteen aineet sekaisin. Mausta ja maista (kuva lopussa)
7. Levitä leipien päälle kinkkutäytettä noin 0,5-1cm paksuinen kerros (kuva lopussa)
8. Levitä kinkkutäytteen päälle ohut kerros sinappikurkkusalaattia (kuva lopussa)
9. Laita toinen kerros leipää kakun päälle ja kostuta. Lisää paprikatäytettä samoin kuin kinkkutäytettä. (kuva alla)
10. Lado jälleen 1 kerros leipää, kostuta ja toista kinkku täytteen levitys.
11. Lado jälleen 1 kerros leipää, kostuta.
12. Siisti kakun reunat leitsellä ylimääräisestä täytteestä. Kääri kelmuun ja laita kakun päälle pieni paino. (kuva lopussa)
13. Anna maustua yön yli j-kaapissa ja kuorruta ennen tarjoilua

Kuorrutus

1. Sekoita tuorejuustoon kermaa niin kauan, että täyte on sopivaa levitettäväksi. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Voit laittaa myös sitruunanmehua
2. Levitä tasaisesti voileipäkakun päälle ja koristele mm. herneenversoilla, tomaattiruusuilla ja metwurstilla. (kuva lopussa)

Vaihe 1+3


Vaihe 5


Vaihe 6


Vaihe 7


Vaihe 8


Vaihe 9


Vaihe 12


Kuorrutus ja koristelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti